Yunanistan Aile Ziyaret Vizesi Ev Hanımları için

 

 

ev hanımları için yunanistan vizesiEv Hanımları; Yunanistan Aile Ziyareti Vize Başvurusu için bize ulaştırılması gereken Evrak Listesi

 

 

 

1. Pasaport (seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (güncel, beyaz fon arkalı, 35x45 mm ölçülerinde)
3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
4. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık banka hesap hareketliliğini gösterir, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
5. Belediye onaylı davet mektubu (Yunanistan’dan gelecek olan davetiye orijinal olmalıdır.)
6. Davetiye gönderen kişinin Yunanistan kimlik/oturum kartı ya da Yunanistan pasaport fotokopisi (Belge mail ya da faks ile gönderilebilir.)

* Araçla gidilecek ise

* - Yeşil Sigorta (Uluslararası Araç Sigortası) yapılması gerekmektedir.
* - Uluslararası Geçerli Ehliyet ( Beynelminel Ehliyet)

yeşil sigortauluslararası ehliyet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ev Hanımları için Sponsor (seyahat masraflarını karşılayacak kişi) olacak kişilerin hazırlaması gereken evraklar

 

Kişi İşveren ise: 

1. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
2. Banka Hesap Dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 3000 TL bakiyeli, kaşe, imzalı ve imza sirküleri ile)
3. Güncel Şirket Evrakları (orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
4 . Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve ıslak imzalı)
5. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)

 

*Bordrolu Çalışan ise:
 
1. Şirketten alınan yazı (şirketin antetli kağıdına,işveren tarafından çalıştığına dair,Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası Fotokopisi, İmza Sirküleri fotokopileri)
3. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
4. Orijinal Maaş Bordroları (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
5. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Sponsor kiş tarafından, Konsolosluğa hitaben yakınlık derecesi ve sponsor olunacağı belirtilmiş)
6. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
7. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Kimlik Fotokopisi

 

* Kişi Devlet Memuru ise:

1. Görev Kimlik Kartı (önlü - arkalı fotokopisi)
2. Vize Talep Dilekçesi (sponsor olacağını ve akrabalık derecesini belirten, Konsolosluğa hitaben yazılmış)
3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
4. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
5. Maaş Bordrosu (son 3 aylık kaşe ve ıslak imzalı)

 

* Kişi Emekli ise;

1. Vize Talep Dilekçesi (sponsor olacağı ve akrabalık derecesi belirtilen, Konsolosluğa hitaben)
2. Emekli Maaş Dökümü (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 
4. Emekli olunan kurumdan alınmış yazı, mühür ve ıslak imzalı

Tüm hakları saklıdır.